Låge 4 – Whisky – Buffalo

Ok her blev jeg meget overrasket. Det er altid rart at prøve nogle nye ting, man ellers normalt ikke går efter. Men jeg må indrømme at jeg i den senere tid er begyndt at eksperimentere lidt med Bourbons så jeg er meget spændt på denne her.

 

Det er en en Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey på små 40% Alkohol.

Farven: Elegant og flot gylden. Lange og meget flotte gardiner som bliver hængene på siden af glasset.

Duften: Selvom den “kun” er på små 40% alkohol, så kildre den dælme lidt i næsen. Det var umiddelbart ikke lige hvad jeg forventede. Men bag denne sprit, gemmer der sig faktisk en meget sødelig og syrlig aroma på samme tid. Det er lidt sjovt men jeg får ledt tanker lidt hen på en frugtig sødme fra et æble og samtidig en syrlig aroma som citron eller lime. Spøjst, men jeg glæder mig til at ligge gane til den om lidt.

Kroppen: Det er altså en spøjs whiskey denne her. Umiddelbart vil jeg sige at den første smag jeg falder over være usaltede popcorn. Men det stemmer nok meget godt sammen med, at whiskeyen er  lavet på majs. Denne frugt sødme forsvinder lidt igen og er ikke så gennemtrængende som i duften. Spøjst, men helt sikkert en overraskelse i whiskeyen. Den har også en bismag jeg ikke kan sætte navn på. Men om det er nødder eller mandler tør jeg ikke sige. Da Majsen eller popcornene i dette tilfælde overskygger det meget.

Eftersmag: Eftersmagen minder stadigvæk henad de her usaltede popcorn, men forsvinder efter et lille stykke tid.

Samlet vurdering: Alt i alt en meget overraskende whiskey, som har lidt af det hele. Eftersmagen kunne jeg godt have brugt lidt mere af. Men helt sikkert en bourbon der overrasker. En “spøjs mindre rejse” man kommer på, men om jeg lige ville have en flaske stående eller ej tør jeg nu ikke sige. Men jeg syntes nu alligevel at den fortjener 3/5 flasker.

/5