Rom

Når sukker koges, dannes der et tyktflydende “affaldsprodukt”, melasse. Når melasse gæres og destilleres bliver det til den brændevin vi bedre kender som rom. Rom minder meget om Cachaça, men de adskiller sig fra hinanden ved at Cachaça er brygget på sukkerrørssaften istedet.

Rom er blevet destilleret helt tilbage fra det 16. århundrede, hvor man i sukkerrørsplantagerne opdagede at man kunne destillere brændevin på melassen fra sukkeret. I starten valgte plantageejerne dog kun at give til slaverne som belønning for hårdt arbejde, da plantageejerne selv foretrak europæisk import.

Rom blev i sin originale, rustikke form kaldt for djævelmorder, kill-devil eller guildive. På kreolsk omtaltes rom som rumbullion, der er en kombination af ordet rom og rébellion, hvilket betyder tumult, som skulle henvise til den effekt rommen havde på dem der drak den. Det vides dog ikke præcis hvorfra navnet Rom kommer fra.

Undrer du dig over hvad der adskiller de forskellige typer af rom? Så kan du læse her om de 4 typer af rom.

Rom mærker:

 

Læs mere om andre typer alkohol: