Bro

Vi anbefaler 2 spillere til Bro

 

Det skal du bruge:

1 sæt spillekort

Alkohol

 

Sådan spiller du Bro:

Man starter ved at lægge 10 kort ud på bordet på en række, med forsiden ned imod bordet. Herefter skal der placeres en genstand i midten af de 10 kort, det kan foreksempel være en pakke tændstikker, en lighter eller noget helt tredje.

Målet med spillet er nu at krydse broen i midten. Dette gøres ved at hver spiller vender et kort på deres side af broen samtidig og tager den konsekvens som de forskellige kort eventuelt har.

Hvis man trækker 2-10 sker der ingenting. Hvis man derimod får en Knægt, Dronning, Konge eller et Es, så skal man drikke. Knægt giver 1 tår, Dronning giver 2 tåre, Konge giver 3 tåre og Es giver 4 tåre. Udover at drikke det antal tåre som kortet giver, skal man også lægge det antal kort til sin egen side af kortrækken. Det gælder derfor om at være heldig og trække de rigtige kort. Hvis man når over broen i midten skal man drikke 3 tåre, hvorefter man trækker et kort fra bunken og lægger det ned på den anden spillers side. Hvis det ikke er et Es eller billedkort (Knægt, Dronning eller Konge) så har man vundet spillet. Hvis det er et Es eller billedkort, så skal man fjerne kortet fra modstanderens side, drikke sine tåre og lægge de nye ekstra kort ud på sin egen side af broen. Hvis du vinder, skal modstanderen drikke det antal tåre, som dit kort på hans side af broen viser.

Hvis man vil gøre straffen værre, kan man aftale at man skal drikke det samlede antal tåre, som alle kort der ikke er vendt, giver til sammen.

<<< Tilbage til drukspil