Pyramide

Vi anbefaler 3+ spillere til Pyramide

 

Det skal du bruge:

1 sæt spillekort (Hvis der er mere end 5 spillere, kan det være en god ide med 2)

Alkohol

 

Sådan spiller du :

Start med at dele 4 kort ud til hver spiller. Hver spiller skal nu kigge på sine kort og lægge dem ned på en række foran sig med bagsiden op, så de andre ikke kan se hvad der ligger foran dem. Det er vigtigt at tænke over hvordan man placerer kortene, for man må ikke kigge på dem igen når man først har lagt dem.

Når alle har fået styr på deres kort skal der lægges en pyramide. Det er nemmest at lægge pyramiden, hvis man starter fra “toppen”. Start med at lægge 1 kort som top. Derefter lægges 2 kort på næste række, så 3, så 4, og så videre. Når pyramiden er lavet, vendes hvert andet kort modsat de andre. På den måde ligger kortene nu på skift lodret eller vandret, når man ser fra toppen eller bunden. Hver række af pyramiden, hvis man starter fra bunden, angiver hvor mange tåre de gælder for. Række 1 er 1 tår, række 2 er 2 og så videre der op af. Derudover gælder de vandrette kort for dobbelt op. Så første kort i første rækker, hvis det vender normalt (lodret), tæller som 1 tår.

Pyramide går kort sagt ud på at snyde de andre, så de kommer til at drikke mere end én selv. Hver gang der bliver vendt et kort, har alle mulighed for at sige til en anden spiller at de skal drikke det, som rækken og kortet tæller for. I princippet skal man have kortet for at få andre til at drikke, men det finder de kun ud af hvis du bliver afsløret i at snyde.

Spillet starter nu ved at en person vender først kort i første række. Hvis kortet f.eks. er en 8’er, så kan alle der påstår at have en 8’er, give en tår til en valgfri person.

Nu kan der ske to ting: personen tror på dig og drikker det han/hun skal eller du får at vide at du snyder. Hvis personen drikker, så er du i sikkerhed, uanset om du havde kortet eller ej. Man kan derfor godt snyde sig igennem hele spillet. På den anden side, hvis den anden ikke tror på dig, så skal du vende det pågældende kort om, blandt de kort du har liggende foran dig. Nu bliver én af jer straffet hårdere end ellers. Hvis du ikke kan vende kortet om, på første forsøg, så skal du drikke det dobbelte af hvad den anden skulle have haft. Så hvis den anden person skulle have drukket 4, og du ikke vender det rigtige kort, uanset om du bare huskede forkert med hvor du havde lagt det eller ikke havde det, så skal du drikke 8. Hvis du så rent faktisk har kortet liggende, så skal den anden drikke det dobbelte igen: 16.

Hvis du har vendt et kort, fordi en anden ikke tror på dig, så skal du skifte kortet ud med et nyt fra bunken. Du får lov til at se på det nye kort, før du lægger det ned ved siden af de 3 resterende kort på din række.

Spillet fortsætte på denne måde, med at vende kort derop af, indtil man har været igennem hele pyramiden. Til sidst skal alle spillere sige hvilke kort de har og vende de rigtige. For hvert kort man siger forkert skal man drikke 5 tåre. Så hvis man har dem liggende i rækkefølgen 4, 7, 10, konge – så skal man også sige det i den rækkefølge. Hvis man har førnævnte kombination og siger 4, 7, konge, 10 – så er de to sidste forkerte og så skal man drikke 10 ialt. Når alle har vendt deres kort, er spillet slut.

 

<<< Tilbage til drukspil