99

Vi anbefaler 3+ spillere til 99

Det skal du bruge:

1 sæt spillekort

Sådan spiller du 99:

Bland kortene og del 5 kort ud til hver af spillerne på skift. Det er vigtigt at spillerne ikke viser deres kort til andre. Pointen med spillet er at bruge kortene rigtigt og undgå at ramme 99 eller derover. Man tæller op fra bunden ved på skift at lægge et kort i bunken med vendte kort.

Alle kortene i kortspillet tæller for forskellige ting:

Es – Man vender retningen af spillet. Så når man smider kortet, skifter spillet retning og det er personen lige før den der lagde et es igen.

2-10 – Tæller for den værdi der står på kortet.

Knægt – Plus eller minus 1. Man vælger her selv hvad den tæller for.

Dame – Minus 10. En rigtig god idé at gemme den til sent i spillet.

Konge – Man må vælge hvem den næste spiller er. Så hvis man ved at en anden person har rigtig dårlige kort, så er det bare om at udpege dem når man smider kongen.

Man starter spillet ved at vende øverste kort der er tilbage i bunken. Hvis det foreksempel er en 7’er, så starter man fra 7. Den første spiller lægger nu sit kort på bunken og tæller videre derfra. Så hvis man lægger en 7’er på bunken nu, så skal man sige 14. Hvis man regner forkert, så skal man drikke en tår inden man spiller videre. Hver gang man har brugt et kort, skal man trække et nyt fra bunken, medmindre der ikke er flere tilbage. Den spiller der rammer 99 eller derover har tabt spillet og skal tage en form for straf. Det kan være et shot.

 

Mangler du noget til spillet?

Spillekort (Reklame link)

 

<<< Tilbage til drukspil