Absinthe
Hvad er Absinthe?
Absinthe er det franske navn for en af drikkens ingredienser – Plantens latinske navn er Artemisia Absinthium. Det danske, mere simple, navn er malurt. Ordet stammer fra det græske apsinthion, som mange vil påstå betyder “udrikkelig”. Ingredienserne og navnet på absinthe kan variere meget, men uanset hvor man finder absinthe lignende drikke, så vil der altid være anis som en vigtig ingredients. Udover anis, vil de fleste absinthe typer også indeholde fennikelfrø.
En af tingene der adskiller absinthe fra normal kryddersnaps er fremstillingen. Hvor man ved kryddersnaps ville lave de forskellige urter trække i en brændevin, lægger man her urterne i meget stærk alkohol, somregel over 80%. Ved at lade urterne trække i så stærk alkohol får man alle smagsstofferne med, hvilket vil sige at man også får dem med man helst ville undgå. Efter at have trukket smagsstofferne fra urterne bliver væsken fortyndet med vand, indtil det ligger på omkring 40% alkohol. Herefter destilleres det, så man får en klar væske med en alkohol procent på omkring 80. Herefter lader man forskellige urter, som Artemisia pontica, hvilket er en mindre bitter malurt-art, trække i destillatet. Dette giver destillatet en grøn farver og man slutter af med at fortynde det ned til en alkoholprocent der typisk ligger omkring 70.
En alternativ måde at fremstille absinthe på, er at benytte æteriske olier fra de forskellige urter og blande dem i alkoholen. Metoden er kortere, nemmere og billigere, men den giver et dårligere resultat.
Absinthe mærker:
- Absente 55
- Abysse
- Assenzio Bianco
- Barber Lee
- Bareksten
- Clandestine Absinthe
- Combier
- Devil’s Botany
- Dillons Absinthe
- Enigma
- Fleur Bleue
- Francois Guy
- Hapsburg
- Pernod Absinthe Supérieure
- Rodnik’s
- Spirit of Wales
- The Gin Kitchen
Læs mere om andre typer alkohol: