Gin

Gin er defineret som en alkoholisk drik med et spiritusindhold på mindst 37,5% og med enebær som den dominerende smag/ingrediens.

Man opdeler gin i fire kategorier, efter et EU-regulativ:

 

Spiritus med enebærsmag (Juniper-Flavored Spirit Drinks): Her bliver alkoholen destilleret ved potdestillering og der laves efterfølgende endnu en destillering, hvor de botaniske produkter tilsættes, så man trækker smagen ud af dem. Denne type af Gin kaldes også “Geneva Gin” eller “Hollandsk Gin”. Dette er desuden den første gin der blev lavet.

Destilleret Gin (Distilled gin): Destilleret gin er fremstillet udelukkende ved gendestillation af ethylalkohol med en styrke på mindst 96% ABV, gendestilleres med enebær og andre naturlige botaniske produkter, forudsat at enebærsmagen er fremherskende. Destillationen laves i stills specielt lavet til fremstilling af gin. Gin, som fremstilles ved blot at tilsætte essenser eller aromastoffer til ethanol fremstillet af ladbrugsprodukter er ikke destilleret gin.

London (Dry) Gin: Fremstilles udelukkende af ethylalkohol fremstillet af landbrugsprodukter med maks. 5 gram methanol per hectoliter af 100% ABV. Smagen tilsættes udelukkende i gendestillationen, som laves i traditionelle stills. Gendestillationen indeholder mindst 70% ABV. Den må forsødes med maks. 0.1 gram sukker per liter af den endelige produkt og må ikke tilsættes farve eller andre ingredienser efterfølgende ud over vand. hvor smages tilsættes  alle ingredienser er destilleret med alkoholen og skal være farveløs

Old Tom Gin: Gin fremstilles ved at tilsætte smag til neutral spiritus uden ekstra destillation og anses ikke for at være gin af særlig god kvalitet.

 

Derudover er der varianter af gin, som er navngivet efter deres geografiske oprindelse:

 

Plymouth Gin: Originalt på 41,2%, men det kan svinge lidt afhængigt af hvor du køber det. Den er mere tør end London dry gin og den indeholder mere ekstrakt af rødder, hvilket får enebærsmagen til at blive blødere.

Desuden må den kun destilleres i byen Plymouth.

Borovička: Slovensk gin

Brinjevec: Slovensk gin

 

Udover de tidligere nævnte typer, er det også et par varianter der ikke er defineret ved lov:

Sloe gin: Laves med slåen bær

Vacholder: Tysk Gin hvor enebæressencen tilsættes før destillationen.

Old Tom Gin: Mere tør end Hollandsk Gin, men mere sød en London Dry Gin

 

 

Herunder vil du finde en liste med alle de gin mærker vi har kunnet opstøve.

Du kan trykke på navnene for at finde informationer om de enkelte mærker.

 

Gin mærker:

 

Læs mere om andre typer alkohol: