Tequila

Tequila bliver destilleret af agaveplanten. Agave er blevet brugt i over 9000 år i Mexico til at lave saft, som også ofte er blevet gæret til en form for øl kaldet Pulque.

Omkring 1500-tallet begyndte man at videredestillere agavesaften til en meget stærk spiritus kaldet Mezcal. Tequila er rent faktisk kun en art af Mezal, men fordi det er den mest udbredte vælger man ofte bare at benytte Tequila som hovedkategori. Det er har vi også valgt at gøre her. Forskellen på styrken mellem Mezcal og Tequila er meget tydelig, og det kan man også regne ud når der bliver brugt op til 3 gange mere agave pr liter Mezcal end der gør i Tequila. Derudover adskiller Tequila sig også fra Mezcal, ved at man kun bruger den blå agave.

Som nævnt længere oppe bliver Tequila destilleret af agave, mere bestemt den blå agave. Den blå agave voksede originalt kun omkring byen Tequila, hvilket også gav navnet til denne type af Mezal. Det er værd at nævne at Tequila er en meget blid udgave af Mezal. Tequila må kun produceres i staten Jalisco og i udvalgte dele af staterne Guanajuato, Michoacán, Nayarit og Tamaulipas. Begrænsningen kommer af typen af landskab, der er afgørende for størrelsen og den smag agaveplanterne afgiver. Højlandsagaver bliver meget store og giver en mere frugtig smag.

Mange tror at man kan få tequila med orm i, men faktisk er det kun visse typer af mezcal, somregel fra Oxaca, hvor man kan finde orme i. Tequila er, ligesom champagne og cognac, område og kvalitetsbestemt, og der må slet ikke være orme i rigtig tequila. På grund af den strenge kontrol, er der på alle tequila flasker et NOM nummer. NOM nummeret bliver tildelt til spiritusfabrikken af staten, som en certificering på at flaskerne der forlader destilleriet er ægte tequila.

Læs mere…

 

Tequila mærker:

 

Læs mere om andre typer alkohol: