Brain Damage

Vi anbefaler 2+ spillere til Brain Damage

 

Det skal du bruge:

1 sæt Spillekort – dog skal du fjerne alle 8’ere, 9’ere og røde 10’ere.

Alkohol

 

Sådan spiller du Brain Damage:

Formålet med Brain Damage er at nå så tæt på 7,5 point som muligt, uden at komme over. Hvis du har prøvet Black Jack før er det klart en fordel. Billedekort er 0,5 point værd, Es er 1 point værd, 2-7 er det værd der står på kortet og de sorte 10’ere giver 7,5 point.

Spillet starter ved at alle spillere trækker et kort fra bunken. Personen med det højeste kort starter med at være dealer. Når man er dealer skal man spille en runde med alle andre i spillet. Man må ikke forlade spillet før man har været dealer, så det er godt at starte.

Dealeren skal tage bunken med kort og give 1 kort med bagsiden op til sig selv og det samme til den første spiller til venstre. Spilleren må nu se på sit kort og skal derefter satse noget at drikke til runden. Man kan med fordel bruge et glas af en bestemt størrelse til indsatserne, så der er en grænse for hvor meget man kan spille om pr runde. Spilleren skal hælde sin indsats op i glasset og stille det frem, så man hverken kan snyde eller være i tvivl om indsatsen. Nu skal spilleren vælge om han/hun vil have et kort mere eller stoppe. Spilleren må få lige så mange kort han/hun vil, men hvis den samlede værdi kommer over 7,5 har man tabt automatisk og skal vende sine kort om.

Hvis man kommer op på 5 kort som spiller, uden at komme over 7,5, så har man vundet uanset hvad. Dealeren får slet ikke lov til at trække kort hvis dette sker.

Når spilleren er tilfreds med sine kort, så er det dealerens tur til at trække så mange kort han/hun vil. Igen gælder det samme som før: rammer dealeren over 7,5 er det tabt og 5 kort er en sikker sejr. Dealeren viser hele tiden sine kort, imens han/hun trækker. Når dealeren er færdig skal spilleren vende sine kort. Personen med det laveste antal point skal nu drikke indsatsen. Hvis det er uafgjort, så er det altid spilleren der har tabt.

Når dealeren har spillet en runde med alle, så går bunken videre til den næste person i rækken. Det vil sige den der havde næsthøjeste værdi på sit kort i starten. Spillet fortsætter indtil alle har været dealere.

<<< Tilbage til drukspil