Sådan serverer du champagne

Har du nogensinde tænkt over hvorfor din champagne altid bliver spildt ud over gulvet derhjemme? Om der ikke er en måde at undgå at spilde de dyrebare dråber ned i gulvtæppet og samtidig skyde din ven i ansigtet med en prop? Så er du kommet til det rette sted! Vi vil her gennemgå de vigtige punkter i åbning, opbevaring og servering af champagne.

Inden du åbner flasken

Som en start er det en rigtig god idé IKKE at ryste flasken. Medmindre du gerne vil have champagne over alle møblerne og en korkprop siddende fast i nakken på den nærmeste person, så hold flasken så meget i ro som muligt. Hvis du på trods af dette vigtige råd vælger at ryste den, så sørg for at åbne den udenfor eller et sted hvor rengøring ikke er et problem.

Udover champagnen, skal du også tage hensyn til dine glas. Der er ikke nogen der gider drikke champagne af fedtede og støvede glas, der har stået fremme på køkkenbordet siden nytårsaften i ’92, eller endnu være: drikke champagne uden glas. Sørg for at have styr på dine glas.

Kold champagne frem for lunken champagne

Noget af det vigtigste er at køle champagnen. Kold champagne absorberer mere af kulsyren og på den måde får man også en mere kontrolleret åbning. Samtidig med det, så er kolde drikkevarer mere forfriskende og ved at holde champagne kølig, så holder den også bedre på kulsyren, så man ikke skal drikke en flad champagne.. som så tilmed er lunken. Så kan du lige så godt købe en vindruesaft i supermarkedet og hælde lidt vodka i.

Servering af champagne

Når du serverer champagnen, især hvis det er til finere arrangementer, er det vigtigt at du ikke rører glassene med flasken. Champagneflasker bliver opbevaret i kældre, hvor der uden tvivl vil være en masse støv og snavs. Det er derfor en gammel skik at man ikke rører glassene med flasken, så der ikke kommer snask på de glas man skal drikke af.

Når du derefter skal hælde op i de forskellige glas, så skal du være forsigtig på grund af kulsyren i champagnen. Glasset bliver meget hurtigt fyldt med skum, så start med at hælde ca. 2/3 dele op i hvert glas, så væsken kan falde til ro. Derefter kan du fylde det sidste op i hvert enkelt.