KAPITEL 1: Spiritus til din hjemmebar

Når du skal købe spiritus til din hjemmebar er det vigtigt at du først og fremmest går efter et bredt udvalg. Man kan altid skifte de billige flasker ud med dyrere mærker løbende, men først og fremmest skal man have alt det nødvendige: vodka, gin, rom, whiskey og nogle miksere. Når man først har et par forskellige flasker basis spiritus kan man begynde at lede efter de mere eksotiske ting. Så kan man begynde at købe likører, champagne, dyrere flasker og ting der ser godt ud på hylderne. Men før man begynder at købe for meget ind skal man beslutte sig for hvilken slags hjemmebar man gerne vil have. Skal det være en stor samling dyre flasker whiskey? Skal hjemmebaren bare have til de allermest almindelige drinks? Skal der være et udvalg af mildest talt alt?

Da jeg selv begyndte at opbygge min hjemmebar gik jeg efter vodka med mange smagsvarianter. Min omgangskreds og jeg selv kunne bedst lide drinks der var blandet simpelt og ikke smagte af for meget. Her brugte jeg CUBA Vodka til at opbygge en lille samling af flasker der kunne bruges til rigtig mange forskellige drinks. 10 forskellige vodka varianter giver rigtig mange muligheder for både drinks og shots. Man kan blande vodkaerne med hinanden eller man kan købe sodavand, juice og miksere og eksperimentere sig frem til nogle gode drinks man kan servere for vennerne. Da jeg først havde fået de første par flasker som et fast inventar, så var det meget nemt at begynde at samle flere flasker. Nu har jeg over 150 forskellige flasker i min hjemmebar og priserne på flaskerne rangerer fra 30 og op til 900 kr.

Hvis man gerne vil lave en hjemmebar hvor man kan servere de mest populære drinks for vennerne, så skal man overveje at købe lys rom og vodka. Disse to smager ikke kraftigt af alkohol når de er blandet i drinks og der er derfor rigtig mange der foretrækker disse. Hvis du er typen der foretrækker søde cocktails er det måske kun nødvendigt med disse to typer alkohol.

Når man skal vælge hvilke flasker der skal købes hjem til at pryde hylderne som de første, så er man nødt til at tænke logisk. Stil dig selv spørgsmålene: har jeg overhovedet brug for det her og får jeg det brugt? Man kan nemlig finde rigtig mange spændende og ikke mindst velsmagende fløde- og frugtlikører, men de kan så heller ikke holde sig lige så længe som flasker af ren spiritus kan. Start ud med vodka, gin, rom, whiskey og lignende som kan holde sig i lang tid og som kan bruges til rigtig mange ting.

Hvis jeg skulle anbefale en “pakkeløsning” til spiritus, så vil det se sådan her ud:

CUBA Pure
Bacardi Oakheart
Bacardi Superior White Rum
Jim Beam Bourbon
Bombay Sapphire Gin
Rose’s Lime
Rose’s Grenadine

 

Alternativ kan du købe en startpakke der passer til dine behov.

 

                                 

       Næste kapitel —>