Absolut Vodka

Absolut Vodka er et svensk vodkamærke der kommer fra Åhus, Sverige. Mærket blev første gang solgt i 1979 i New York.

Absolut Vodka er især kendt for at arbejde sammen med kunstnere, der designer motiverne på flaskerne. En af de seneste serier er Absolut Andy Warhol Edition fra 2014 der var inspireret af Andy Warhols maleri fra deres første samarbejde tilbage i 1985. En del af overskuddet fra disse flasker gik til The Andy Warhol Foundation der støtter unge der studerer kunst.

Alle flasker fra Absolut Vodka er produceret i Åhus. Absolut Vodka gør alt de kan for at skåne miljøet, fra at genbruge flaskerne, til at bruge flodvand til afkøling af deres gæringstanke.

Absolut producerer 11 millioner kasser (66 millioner flasker) om året. De producerer 600.000 liter vodka hver eneste dag, som destilleres på 600.000 kg korn.

Absolut destilleriet er, på trods af de enorme mængder de producerer til hele verdenen, kun bemandet af 45 ansatte ialt.

Alle ingredienser i Absolut Vodka kommer fra Sverige, på nær smagsstofferne, som ofte er nødt til at blive produceret med råvarer der kommer fra andre steder end Sverige.

Målet med Absolut Vodka er ikke at skabe den vodka i verden der smager mildest, men at lave en ren vodka, hvor man kan smage præcis hvilke råvarer der er brugt til den.

 

Produkter fra Absolut: