Jack Daniels

Jack Daniels er den bedst sælgende amerikanske whiskey til dato.

Alle flasker Jack Daniels kommer fra den samme kilde i Lynchburg, Tennessee.

Jack Daniels er destilleret på:

Majs

Byg malt

Rug (Lav procentdel)

Jack Daniels er en sour-mash whiskey, hvilket vil sige at en del af malten fra produktion bliver brugt til at starte gæringen i den næste produktion.

150 lastbiler om ugen transporterer kort til destilleret og omkring 500.000 kg korn bliver læsset af om dagen

Jack Daniels Old No. 7 er blevet lavet på samme måde i over 150 år.

Gæren bliver i Jack Daniels i 4-6 dage, hvorefter den opnår en alkoholprocent på ca. 12%. Herefter bliver den flyttet over i en kobber “still” for at blive destilleret. Her bliver væsken opvarmet til en bestemt temperatur, så alkoholen fordamper og bliver samlet i et andet kar, men hvor vandet samtidig forbliver flydende. Alkoholen bliver kølet ned, så den igen er på flydende form, men denne gang med en alkoholprocent på omkring 70. Whiskeyen bliver nu filteret igennem en 3 meter høj egetræs silo fyldt med speciallavet kul, som de selv producerer af hvidt amerikansk egetræ. Når træet brændes, bliver det antændt med whiskey fra destilleret, for at undgå brug af unaturlige stoffer. Kullet i siloerne bliver udskiftet ca. hvert halve år.

Det tager 4-5 dage for whiskeyen at løbe igennem siloen, og når det kommer ud, kan det klassificeres som Tennessee Whiskey. Det der adskiller Tennessee Whiskey fra Bourbon, er lige præcis dette led, hvor whiskeyen bliver modnet ved hjælp af kul.

Tønderne der bliver brugt hos Jack Daniels, er lavet af det samme træ som kullet de bruger: hvid amerikansk egetræ. Hver tønde indeholder ca. 210 liter og whiskeyen bliver lagret imellem 4-7 år, før det bliver hældt på flasker.

Produkter: