Ayala

Champagnehuset Ayala blev stiftet i Aÿ af Edmond de Ayala, i 1860. Edmond var meget eventyrlysten og det var også grunden til at han flyttede til Aÿ og begyndte at studere kunsten at fremstille champagne. På trods af at være et nyt champagnehus, kunne Ayala hurtigt udvide takket være Edmond lillebror, Fernand de Ayala, der i 1863 flyttede til London og begyndte at blande sig med de rigere lag af befolkningen. Ayala champagnehuset havde sin gyldne alder i 1920’erne, hvor de producerede over 1 million flasker om året.

Den gyldne alder sluttede dog sammen med 2. verdenskrig, da lederne af champagnehuset var travlt beskæftiget med ledende poster i champagnehandelsforeninger.

Idag er Ayala champagnehuset ejet af Bollinger familien, der købte champagnehuset tilbage i 2005, med intentionerne om at gøre Ayala til det eftertragtede mærke det havde været før krigen. Det skal dog også gøres efter Ayalas ånd, der var at champagnehuset skulle være et familieforetagende og der er derfor kun 15 ansatte.

Champagnehuset Ayala er dog ikke helt det samme som i 1860. I 1911 blev champagnehuset ødelagt og først opført igen 2 år senere. Så bygningerne er ikke helt de samme, men det er opført i samme ånd som de originale.. og så er der jo også stadig 2 km underjordiske tunneller, der opbevarer tæt på 2,5 mio champagneflasker.

Produkter: